Husmorssemester


hemma från landet.. ett evigt svängande som jag inte längre orkar med. Nu längtar jag bara tills vi ska flytta ut dit och vara DÄR!! men först bär det av mot Varberg, redan imorgon faktiskt. jag, mamma, linn och marie. det kan nog bli riktigt mysigt. bara det blir fint väder så vi kan beacha lite!
Husmorssemesterna var helt klart sommarens höjdpunkt när man var liten,, en av höjdpunktarna ivarjefall. på den tiden brukade den bestå av kullaveckan. en vecka på kulla bestående av bara mammor och barn. två mammor som såg likadana ut det var märkligt. När jag tänker tillbaka på den tiden nu känns det inte som om det alls var länge sen,, men ändå känns det som hundra år sen för att allt var så annorlunda.

dagarna bestod av att bada,, jag och linn va specialister på att komma på nya hopp man kunde göra från bryggan. några favoriter som lever kvar än idag därifrån är väl bananen, gående gubben, grodan, överslag och ronaldo. Jag tror vi kunde bara hur länge som helst. attans att jag har blivit badkruka för att bada är typ det härligaste som finns. speciellt i havet!!! ska jobba på det i sommar.
när vi inte badade kämpade vi väl med att ta oss upp för backen som är huur lång som helst eller brant eller så klättrade vi i körsbärsträdet för att hitta det "bästa stället" med dom godaste körsbären. Henke och Klas var alltid ute och fiskade i den lilla plåt rod båten. Linn ville alltid följa med men aldrig jag vet inte om det beror på att jag var rätt feg eller att hatar att fiska för jag får aldrig fisk. På dagarna fick vi iaf abborelunch nere på bryggan och på kvällarna hade jag och linn hittat på lekar och tävlingar det var typ det bästa vi visste. Henke och Klas hatade istället våra förbannade lekar som dom var tvugen att vara med på. En kväll hade vi också alltid planerat middag för mammorna och brosorna. Gjort menyer, lagat mat, gjort drinkar, hade en liten minibar på baksidan där vi styrde och ställde. Och veckans höjdpunkt tro det eller ej var när vi fick åka in till Valdemarsvik och äta på Hasses och köpa en varsin sak på Tages. Henke och Klas köpte alltid fiskedrag och jag och Linn köpte väl något töntigt glitterlim eller liknande. Det är roligt nu när jag själv minns hur man verkligen längtade tills den dagen skulle komma. En dag som idag är alldeles självklar, som inte ens räknas eller finns. Man springer på stan,, äter, shoppar och bryr sig inte särskligt mycket. Idag kanske en dag på Kulla istället skulle vara någonting att längta till.. MJOO!

Nu ska jag ge upp mitt svamlande om barndomsminnen och cyckla och hyra film med Becc istället.
bye.


Kommentarer
Postat av: Hugo!!!

hej hej!

2007-07-02 @ 10:48:32
Postat av: Klara

kul att du löser min blogg hugo..... trodde inte du hade tid med sånt trams!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback